گام‌های فولاد خوزستان در مسیر اشتغالزایی، رشد تولید و فناوری

شرکت فولاد خوزستان، با وجود مشکلات اخیر در صنعت فولاد کشور و گرمای اهواز در فصل تابستان همواره در تلاش است تا در مسیر اشتغالزایی و تامین نیازهای داخلی خود از طریق شرکت‌های سازنده داخلی با استفاده از ظرفیت‌های نخبگان دانش‌بنیان کشور اقدام کند. این شرکت که نقشی اساسی را در اقتصاد کلان کشور بر عهده گرفته است، برای جامعه پیرامونی فعالیت خود نیز دارای آثار و برکات مثبتی است و البته از نقش و درایت مسئولان این مجموعه صنعتی در افزایش فعالیت ها و پروژه های توسعه ای در تحقق این مهم نباید غافل بود.
گام‌های فولاد خوزستان در مسیر اشتغالزایی، رشد تولید و فناوری
دیگران چه می خوانند:

 به گزارش حمیده اسماعیل نژاد خبرنگار افق بازار، شرکت فولاد خوزستان در کنار برنامه‌های فناورمحور خود و اجرای بهینه فعالیت‌های مجموعه کارکنان خود برای تحقق رشد تولید محصولات با کیفیت در سال جاری، عمل به مسئولیت‌های اجتماعی و اشتغال‌زایی مردم منطقه در راستای برقراری معیشت و اقتصاد پایدار خانواد‌های خوزستانی را به انجام می‌رساند. آن گونه که مسئولان فولاد خوزستان اعلام کرده اند در حال حاضر ده‌ها پروژه توسعه ای در شرکت در حال اجراست که هر یک از آن ها تعداد زیادی از جوانان خوزستانی را مشغول به کار خواهد کرد و روند استخدام ها در این شرکت دنباله دار خواهد بود. 
 
شرکت فولاد خوزستان یکی از مهم ترین تولیدکنندگان فولاد در ایران محسوب می شود که اخیرا اطلاعیه‌ای مبنی بر فراخوان استخدام 582 نیروی جدید منتشر کرد که با احتساب 500 نفر نیروز جذب شده در سال گذشته، به جرأت می‌توان ادعا کرد که با جذب 1082 نفر در دوره یکساله اخیر، «فخوز» پرچمدار اشتغال‌زایی جامعه خوزستانی طی یکسال اخیر بوده است.  
 
این شرکت با وجود مشکلات بزرگ که سبب‌ساز کاهش تولید به میزان یک ماه و نیم تعطیلی در فولاد خوزستان برآورد شده است، همکاری با 350 شرکت دانش بنیان را در دستور کار قرار داد که در نتیجه این همکاری 6 هزار سفارش به این شرکت ها واگذار شد که علاوه بر تامین نیاز فخوز، زمینه‌ساز اشتغال در شرکت های دانش‌بنیان و صرفه‌جویی ارزی در تامین قطعات از طریق بومی‌سازی شد. 
 
 
 
راهکارهای فولاد خوزستان برای عبور از مشکلات با همکاری دانش‌بنیان‌ها 
 
شرکت فولاد خوزستان در نیمه نخست امسال، یک ماه و نیم با محدودیت شدید برق مواجه بود و 540 هزار تن از تولید فولاد برنامه‌ریزی‌شده خود را از دست داد. با وجود این دشواری عظیم، این شرکت با فاصله زیاد نسبت به رقبا، بزرگ‌ترین تامین‌کننده شمش فولادی در کشور بود. حجم معامله فولاد (شمش فولادی و اسلب) و آهن اسفنجی شرکت فولاد خوزستان در رینگ داخلی بورس کالا در نیمه نخست امسال به حدود 1،000،000 تن رسید که همت و تلاش ستودنی‌ این شرکت برای تامین نیازهای بازار علی‌رغم چالش شدید محدودیت‌های برق را نشان می‌دهد. 
 
چالش‌های بازار جهانی، جنگ روسیه و اوکراین و کمبود گاز ارزان‌قیمت به همراه افزایش هزینه های مالیاتی اصلی‌ترین چالش‌های صنعت فولاد است که موجب شده تا هزینه‌های تولید فولاد در کشور بالا برود و حاشیه سود شرکت‌های فولادی کاهش چشمگیری داشته باشد. 
 
علاوه بر این،  تاثیر محدودیت‌های برق در میزان تولید برنامه‌ریزی شش ماهه نخست امسال داشت، به طوری که بنابر اعلام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، تا به امروز به واسطه‌ اعمال محدودیت‌های برقی نزدیک به 540 هزار تُن معادل یک و نیم ماه تولید برنامه‌ریزی شده از حجم تولید «فخوز» کاسته شده است. 
 
با وجود تمام مشکلات موجود، شرکت فولاد خوزستان همواره سعی داشته تا نقشی اساسی را در رشد تولید و ارتقای خوزستان ایفا نماید. این شرکت برای عبور از چالش‌ها و مشکلات موجود و برای نقش‌آفرینی در صنعت  فولاد کشور، کاهش قیمت تمام شده را از طریق بومی سازی قطعات مورد نیاز با استفاده از ظرفیت‌های نخبگان و متخصصین داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان را به انجام می‌رساند. 
 
فخوز در سال های اخیر با افزایش همکاری های خود با شرکت های دانش بنیان تلاش کرده است تا وابستگی خود به واردات در بخش قطعات را کاهش دهد. این در حالی است که تا قبل از این 25 درصد از قیمت تمام شده به واردات اختصاص داشت که امروز این عدد به کمتر از 10 درصد رسیده است. فولاد خوزستان با بومی سازی 1560 قطعه و صرفه جویی ارزی حاصل از آن، امروز توانسته میزان وابستگی خود به واردات را به کمتر از 8 درصد برساند و در تلاش است تا این عدد به زیر 5 درصد رسیده و بیش از 95 درصد نیاز خود را از طریق بومی سازی تامین کند.  
 
در کنار فعالیت‌های ذکر شده، اقدام به احداث یک مرکز فناوری و شتاب دهنده با همکاری فولاد خوزستان باهدف کاهش وابستگی به واردات برای صرفه‌جویی ارزی و افزایش سرعت اجرای طرح‌های توسعه‌ای و رشد تولید کرد . اقدامی که می‌تواند در توسعه پایدار و اشتغال زایی تاثیر بسزایی داشته باشد و یکی از گام های مهم برای دستیابی به توسعه پایدار است که فولاد خوزستان رفته رفته به آن نزدیک تر می شود. فخوز با احداث مرکز شتاب دهنده و سرمایه گذاری فولاد خوزستان در مسیر توسعه اقتصاد ملی و منطقه‌ای می تواند در آینده نزدیک به مرکز تولید قطعات بومی سازی شده تبدیل شده و همکاری خود با دیگر مجموعه های فولادی را توسعه دهد. 
 
گفتنی است،  شرکت فولاد خوزستان‌ با وجود محدودیت‌ها، یکی از تامین‌کنندگان بزرگ نیاز بازار به تختال و آهن اسفنجی نیز بوده و از ابتدای فروردین تا انتهای شهریور امسال 179 هزار تن تختال و 188 هزار تن آهن اسفنجی این شرکت در بورس کالا معامله شده است.

گام‌های فولاد خوزستان در مسیر اشتغالزایی، رشد تولید و فناوری

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟