سمانه بیدمشکی، تاجر توت خشک، در گفتوگو با خبرنگار ما: ضمن معرفی خود، به بهترین خاستگاه توت خشک ایران اشاره میکند و میگوید: با عرض سلام و احترام. بنده سمانه بیدمشکی، از مشهد هستم و در حوزه توت خشک فعالیت می کنم. توت خشک در ایران انواع مختلفی دارد، اما مرغوبترین آن متعلق به باغات اطراف مشهد است که دارای درجه کیفیت بالا، طعم خشک و شهد متعادل است.
وی با اشاره به تجربه کارمندی در دانشگاه و همچنین فعالیتهای تولیدی خود، درباره زندگی خود پس از تجارت توضیح میدهد: قبل از تجارت، کار تولید و کارمندی دانشگاه را تجربه کردم، اما رضایت شغلی بعد از ورود به تجارت بیشتر بود. به لطف خدا، روابط گستردهتر و آموزشهای خوب باعث پیشرفت و موفقیت من شد.
بیدمشکی با اشاره به چالشهای اولیه در مسیر تجارت میگوید: چالشهای زیادی در ابتدای ورود به تجارت وجود دارد؛ این چالش ها بیشتر مربوط به تأمین محصول، بدقولی تأمینکنندهها، سهلانگاری در ارسال عکس و مستندات و مشکلات حمل و نقل، مخصوصاً در زمینه صادرات می باشد.
تاجر توت خشک برای مقابله با موانع اولیهای که در مسیر تجارت پیش میآید، توصیه میکند: مذاکرههای بیشتر و هدفمند با تأمینکنندهها، تنوعبخشی به منابع تأمین محصول و ایجاد شبکهای از تأمینکنندگان قابل اعتماد، میتواند ریسک بدقولیها را به حداقل برساند. همچنین همکاری با شرکتهای حملونقل معتبر و قوی، نقشی کلیدی در رفع مشکلات لجستیکی و تسهیل روند صادرات و تحویل بار ایفا میکند؛ موضوعی که در بلندمدت موجب افزایش اعتبار تاجر در بازار خواهد شد. ایشان درباره باورهای اشتباه گذشته خود در زمینه تجارت توضیح میدهد: تجربیات گذشته من، باعث شده بود تصویر نادرستی از دنیای تجارت در ذهنم شکل بگیرد. بسیاری از رفتارها و تصمیماتی که میگرفتم، ریشه در همین باورهای نادرست داشت؛ باورهایی که مانع رشد و پیشرفتم میشد. با ورود به فضای تجارت مدرن و آشنایی با روشها و الگوهای بهروز، به ویژه از طریق آموزشهایی که از اساتید مجرب در آراد برندینگ دریافت کردم، کمکم توانستم این باورها را بازبینی کنم. تلاش کردم دیدگاههای قدیمی را کنار بگذارم و بر مبنای دانش نوین، مسیر حرفهای خود را بازسازی کنم. این تغییر نگرش به من کمک کرد تا با قدرت، آگاهی و اعتماد به نفس بیشتری در مسیر تجارت گام بردارم و فرصتهای جدیدی را برای رشد کسبوکارم رقم بزنم.
این فعال اقتصادی با تأکید بر نقش آموزش و یادگیری مستمر در مسیر تجارت میگوید: بخش زیادی از دانش و مهارتهای تجاریام را از طریق منابع غیررسمی همچون فیلمهای آموزشی، پادکستهای تخصصی و مطالعه کتابهای مرتبط با تجارت و بازرگانی به دست آوردم. اگرچه تحصیلات دانشگاهی من در این حوزه نبود، اما تجربه عملی در بازار واقعی، ارزشمندترین درسها را برایم رقم زد و کمک کرد مفاهیم نظری را در عمل به کار بگیرم. از نظر من، یادگیری مستمر و تجربه میدانی، مکمل هم هستند و مسیر رشد یک تاجر را هموار میکنند.
بیدمشکی بر اهمیت مهارتهایی همچون مذاکره، اعتمادسازی، برندینگ و شناخت محصول تأکید دارد و شرح می دهد: مهارتهای لازم برای یک تاجر شامل قدرت مذاکره، اعتمادسازی، معرفی محصول و خود به مشتری و داشتن اطلاعات پایه درباره نقل و انتقالات مالی و لجستیک است.
این تاجر برای کسانی که قصد ورود به عرصه تجارت دارند، توصیههایی دارد: انگیزه قوی، تلاش زیاد، مدیریت زمان و ساخت ارتباطات قوی از پیشنیازهای موفقیت در تجارت است. درواقع مدیریت زمان به معنای استفاده بهینه از منابع و برنامهریزی دقیق برای اولویتبندی کارها، عامل مهمی در موفقیت می باشد. همچنین از نظر من داشتن انگیزه و پشتکار در برابر چالشها و تلاش مستمر برای دستیابی به هدفهای تجاری دو اصل بسیار مهم است.
وی نگاهی امیدوارانه به آینده اقتصاد ایران دارد و معتقد است گسترش تجارت میتواند تحولی بزرگ در کشور ایجاد کند و می گوید: آینده تجارت در ایران را بسیار روشن میبینم. اگر در هر خانواده یک تاجر باانگیزه وجود داشته باشد، این میتواند تغییرات عظیمی در وضعیت اقتصادی کشور بهوجود آورد. درواقع با افزایش تعداد تاجران آگاه و پرتلاش، نه تنها وضعیت اقتصادی فردی مردم روز به روز بهتر میشود، بلکه این تغییرات در سطح کلان، باعث رونق و توسعه پایدار کشور خواهد شد.
مطلب فوق رپرتاژ آگهی بوده و افق بازار در قبال ان هیچ مسئولیتی ندارد.
0 دیدگاه