محمد باباخانی، عضو هیئت مدیره منطقه آزاد بانه-مریوان و معاون اقتصادی سازمان، از آغاز بهکار رسمی منطقه آزاد مریوان خبر داد و گفت: «این منطقه از 16 ماه گذشته فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر دارای محدودهای به وسعت 5500 هکتار است که 3500 هکتار آن در شهر مریوان و 2000 هکتار در شهر بانه قرار دارد. این دو محدوده به ترتیب به مرز باشماق و سیرانبند بانه متصل هستند.»
وی با اشاره به افق توسعهای این منطقه، افزود: «بر اساس طرح جامع، یکی از مهمترین راهبردهای ما توسعه حوزه لجستیک و تجارت است. حضور منطقه آزاد مریوان در نمایشگاه ایراناکسپو 1403 نیز در همین راستا انجام شده است تا از فرصتهای صادراتی و ایجاد ارتباط مستقیم با تجار و سرمایهگذاران بهرهبرداری شود.»
باباخانی با اشاره به حجم مبادلات مرزی از مرز باشماق مریوان گفت: «سالانه حدود 6 میلیارد دلار مبادله مرزی با کشور عراق و اقلیم کردستان داریم که از این مقدار، 5 میلیارد دلار ترانزیت و یک میلیارد دلار واردات و صادرات مستقیم است.»
وی اظهار داشت: «منطقه آزاد مریوان ظرفیت تبدیل شدن به یک کریدور اصلی ترانزیتی را دارد که میتواند از طریق مرز باشماق به عراق و از آنجا به بندر لاذقیه لبنان متصل شود. این مسیر از نظر فاصله، نزدیکترین مسیر زمینی ایران به مدیترانه خواهد بود.»
معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد بانه-مریوان از وجود 20 هزار میلیارد تومان تقاضای سرمایهگذاری در این منطقه خبر داد و گفت: «پیشبینی میشود در بازه زمانی میانمدت و بلندمدت بیش از 50 هزار فرصت شغلی ایجاد شود. همچنین، حدود 50 درصد از این سرمایهگذاریها توسط سرمایهگذاران خارجی از کشورهایی مانند عراق و ترکیه پیشنهاد شده است.»
باباخانی افزود: «واحدهای تولیدی که در این منطقه مستقر میشوند از 20 سال معافیت مالیاتی، معافیت از پرداخت عوارض واردات مواد اولیه و ماشینآلات برخوردار خواهند بود. همچنین شرکتهای ثبتشده توسط سرمایهگذاران خارجی میتوانند مالکیت 100 درصدی زمین را در قالب مقررات قانونی در اختیار داشته باشند.»
وی در پایان اظهار داشت: «با آمادهسازی زیرساختها و تصویب طرح جامع و تفصیلی منطقه، گامهای عملیاتی توسعه منطقه آزاد بانه-مریوان آغاز خواهد شد. همچنین، به دلیل آماده بودن زیرساختها در منطقه ویژه اقتصادی بانه، جذب سرمایهگذاران صنعتی در این بخش در اولویت قرار دارد.»
0 دیدگاه